En al veel gewipt?

Als gemeente die meedoet aan het WK tegelwippen, neen niet coalitiewippen, voor professionals kan Ternat niet anders doen dan zijn stinkende best.

Vanzelfsprekend hoor ik die ene trouwe (en kritische) lezer hardop fluisteren tot in mijn laptop. Onnozelaar van een Belleman! Als de gemeente je vraagt om wat tegels te wippen in het kader van de klimaatbeheersing dan doe je dat. Punt! Burgerplicht! Stop je gezever!

Ik dus op zoek naar wat tegels om te wippen maar ik heb er geen gevonden of ik moet mijn aloude kassei uitbreken? Maar deze past bij onze oude, gerestaureerde woning zodat dit echt niet aan de orde is. Tijdens het weekend van Parijs-Roubaix een kasseisteen verleggen? Ik ben nog niet helemaal dolgedraaid, alhoewel sommigen dat stout vermoeden. Binnenkort komen de klasjes van de lagere scholen kijken bij mij thuis: “meneer Belleman is dit nu een kasseisteen? Amai en is dat zwaar? En hoeveel heeft Van Aert er zo op zijn schouw staan? Terzelfdertijd kan ik hen een aloude broodoven, met hout gestookt, laten beleven in ons bijgebouw/ast.

Dat deze met hout wordt gestookt is waarschijnlijk niet goed voor het milieu? Wat zeker niet goed is voor het milieu is een nieuwe grote verkaveling met bijhorende verhardingen en een nieuwe zone inrichten met de nodige parkings. Of de verplichte heraanplant van gerooide bomen niet controleren. Misschien kan men daar het tegelwippen preventief toepassen en de boel eventjes bekijken op milieuoverlast en waterbeheersing, dat zou in ieder geval logischer lijken dan tegelwippen.

Wie wel zwaar heeft getegeldwipt (mijn spellingchecker herkent dit woord niet) is de familie De Bock van onze Delhaize. Zij vervingen de nieuwe parking door een andere ondergrond die de vertrouwde Belgische regens laat doorsijpelen. Misschien verdienen zij wel de eerste prijs in Ternat qua oppervlakte tegelwippen? Of wordt het toch de markt van Ternat?

Belleman