Er beweegt toch wat in Ternat!

Neen niet op de Assesteenweg, wel op het politieke toneel.

oordeel zelf maar.
Jullie weten allemaal dat enkele maanden geleden Angelo Van Wilderen tot lijsttrekker werd gekozen door het bestuur van de VLD. Nipt maar toch.
Er werden manoeuvres vermoed van Dooms, Van Wilderen en Convents. Hierdoor vielen heel wat klassieke liberalen uit de boot en kregen deze geen kans meer om op te komen voor VLD in Ternat.
Het was een verrassing van formaat, zeker voor de jonge Rutger Belsack die via dit kanaal verder wou in de lokale politiek na het uiteenvallen van de LVB. Het dient gezegd dat Rutger al geruime tijd lid was van VLD en het dus niet abnormaal was dat hij als uittredend eerste schepen een belangrijke plaats ambieerde. Er werd dan ook prompt klacht ingediend bij de hogere partijinstanties wegens manipulatie van de stemming die avond.
Nu oordeelt de statutaire commissie van Open VLD nationaal dat deze bewuste stemming inderdaad niet correct verliep. Deze commissie vernietigt in haar besluit deze beslissing van de aanstelling van Van Wilderen. Dus de boel dient opnieuw bekeken.
Een spijtige zaak dat dit allemaal zo is verlopen want op deze manier ligt de Ternatse blauwe politieke familie, toch behoorlijk sterk in Ternat, helemaal uiteen gespeeld, na te hijgen op het politieke speelveld. De kans om (Ternats) kampioen te spelen is daarmee (voorlopig?) verkeken. Tenzij de trainer natuurlijk zijn spelers opnieuw kan motiveren. Maar wie wordt deze trainer?

L'union fait la force of in dit geval la farce...

Belleman.