Feest in de kerktoren

Je bent het niet gewoon dat het geestelijk volk suikerbonen koopt, tenslotte hebben ze de gelofte van kuisheid afgelegd. Toch zag ik het voor mijn ogen gebeuren. En geen klein beetje suikergerief, een ganse hoop!

Toen viel mijn euro: natuurlijk Zjozef en Zjertrude onze gekende slechtvalken kregen gezelschap! Drie nieuwe valkjes werden geboren boven de vaste standplaats van ons Heer, in de kerktoren van Sint-Gertrudis. Dat verklaarde de zachte dons op de kraag van de aankoper.

 

Een niet alledaags fenomeen, geef toe. Natuurpunt had het broedsel aandachtig maar voorzichtig in de gaten gehouden. Er waren zelfs al een paar leden die vrijwilliger wilden zijn. Mochten de valken stoppen met broeden wilden zij wel voor een keer wat tijd spenderen boven de eitjes. Bij het ter perse gaan was er nog een vierde eitje dat op zich liet wachten.

Daarom zoveel suikerbonen, het gaat toch om drie pasgeborenen!
Toen ik vroeg wanneer ze gedoopt zouden worden, bleef de suikerleverancier me het antwoord schuldig. Dat zou nog eens iets zijn voor de Story, dag Allemaal of beter nog voor de kiescampagne van Benny Brabant: drie valkjes die niet uit den vreemde komen en zich bekennen tot het vertrouwde geloof.
Wie zich geroepen voelt, men zoekt nog wat peters en meters. Wees gerust het suikergoed is reeds betaald ik zag het met mijn eigen ogen!

Belleman