Feest van de dorstige werkman

Tot 1 mei, zo lang moeten wij allen nog wachten voor we een terrasje kunnen doen. Deze datum wordt algemeen vooropgesteld als mogelijke heropeningsdatum van de horeca. Mogelijke, je leest het goed want als de vieze russen opnieuw anders beslissen…

In café “De Web” op de Meersstraat in Sint-Katharina-Lombeek zit men inmiddels niet stil. Tijdens de vorige lockdown werden al aanpassingen gedaan, nu opnieuw zitten An en Jeroen niet stil. Er komen enkele aanpassingen achter de toog om het werken te vergemakkelijken en de nieuwe koeling staat ongeduldig te wachten op de eerste klanten met dorstig keelgat.

Het terras achteraan werd aangepast en de speelweide met petanquebaan kreeg een nieuwe trampoline en tent. Bijgaande foto toont de twee kinderen Felien en Aster terwijl ze de kwaliteits- en veiligheidscontrole doen van het nieuwe ding. Het kreeg unaniem hun goedkeuring. Moeder Gilberte, die soms nog helpt in het café, houdt vanop afstand een oogje in het zeil. De authenticiteit van deze drankgelegenheid dient immers bewaard, maar daar moet je An en Jeroen niet van overtuigen.

Na deze crisis zal er veel veranderd zijn in horeca-land. “De Web” echter blijft de Web en kan hierbij rekenen op een trouw cliënteel. Oud-bazin en grootmoeder wijlen Germaine zag van boven dat het goed was.

Belleman