FERM LOMBEEK MAG 100 KAARSJES UITBLAZEN

Honderd jaar geleden – in 1923 – werd er in Sint-Katherina-Lombeek een vrouwenafdeling van de Boerenbond opgericht: de Boerinnenbond was geboren.

Het opzet was om vrouwen van landbouwers een sociaal leven en actieve vorming te bieden, naast hun stevige takenpakket thuis of op het land. Na de oorlog werd de vereniging opengesteld voor alle vrouwen. Niet alleen boerinnen maar ook huisvrouwen of vrouwen die een job uitoefenden, waren welkom. Samen volgden zij naailessen, kooklessen en opleidingen over bv. hygiëne, kinderverzorging en opvoeding. Onder de naam KVLV (Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen - 1975) kwamen heel wat nieuwe initiatieven tot stand zoals turnlessen, bloemschikken en fietstochten.Vanaf 2005 worden zij ‘Vrouwen met vaart’, maar sinds februari 2020 werd ‘FERM’ geboren, een nieuwe en krachtige naam die ook een vernieuwde dynamiek meebracht. De nood om als vrouwen samen te komen op allerhande activiteiten blijft groot.

Zaterdag 26 augustus 2023 viert men in Lombeek het eeuwfeest. FERM Lombeek nodigt alle 120 leden met hun familie en sympathisanten uit op een feestelijke eucharistieviering om 17.30u in de kerk van Sint-Katherina-Lombeek. Aansluitend is er een receptie en avondfeest in De Ploter.

Heb je interesse om deel uit te maken van een groep ‘FERMe’- vrouwen, neem dan een kijkje op fermlombeek.jouwweb.be of stuur een e-mail naar fermlombeek@hotmail.com. Iedereen is welkom.