File

Nog nooit gezien! Ze zijn gek geworden? Is er een nieuwe pandemie op komst?

Bedenkingen van onze roemrijke Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) Hij heeft wel meer oprispingen maar die hebben dan eerder te maken met het nuttigen van ambachtelijke geuze dan met diepgaande bedenkingen bij de staat van het naburige koninkrijk.

Pas terug van een dienstreis in de naburige Vrijstaat en terloops ook wat witte en zwarte meegebracht, had hij vastgesteld dat er aan bepaalde zaken heel wat volk, geslacht mogen we niet meer vermelden, in de file stond.

Het was deze keer niet bij de vleesleverancier of de bakker dat het volk zich ophoopte neen voor de instituten voor schoonheidszorgen. Let op geen salons, instituten.

Angèle, zijn first lady, die wel volgt wat er bij de buren gebeurt vertelde hem dat dit te maken had met de afschaffing van de mondmaskerplicht in winkels. Tot hiertoe kon je dankzij de pandemie een getaand en gerimpeld gelaat verstoppen achter een mondmasker. Wie zag het dat je niet geschoren was of hier en daar wat ouderdomsvlekken had? Niemand! Ferm goedkoop moeten bepaalde huisbanden gedacht hebben…

Nu vanaf 1 oktober deze mondmaskerplicht opgeheven wordt is het een ander paar mouwen, lippen, wangen!

De staat van het gelaat dient mooi hersteld, specialisten dienaangaande wrijven zich in de handen. Producten worden gesmeerd, komkommers gesneden, pincetten worden bovengehaald in het ergste geval doet de injectienaald zijn werk. Om naar de winkel te gaan!

Al bij al een goede zaak vindt onze Voorzitter want hij is een groot propagandist van de schoonheid. Het winkelleven zal er wat minder monotoon uitzien, de winkelbediendes zullen meer stralen en… ze zullen de klanten opnieuw begrijpen. Dat scheelt hem een snee van de hesp. Meer of minder?

Belleman