Foernisseur de la koer

Leverancier van den hof, ik dacht eerst aan Horta of Perkoplant. Onze Voorzitter van het Centraal Bestuur van de Onafhankelijke Republiek Overnelle kon met mijn opmerking niet lachen en was bijna slagvaardig. En ik had geen Dafalgan.

Een druk bijgewoonde vergadering met twee punten. Ze werd door de leden, ook door herstellende Danira, gevolgd met de nodige afstand. Mag ook want alle leden van de hoge vergadering gebruiken niet elke dag water, zeker niet om hun dorst te lessen.

Punt 1: verkiezing van de foernisseurs de la koer.

Na vorig jaar slagerij Vastenavondt en bakkerij Heidi mogen dit jaar verswinkel Marc en Herlinde en de Kaasstolp zich rekenen tot de gelukkigen. Ze krijgen bij deze een plakkaat voor de deur en een verhoogde omzet. Het had wat voeten in de aarde! Gehavend lid Danira, nogal close met een oranje dementerende president, had geijverd voor Dettol. Ze kent hem van haar vroegere golfbaan. Er is een luchtje aan, zoveel is duidelijk. Ontsmettend maar herkenbaar.

Onze voorzitter, de enige met een bordes, had het voorstel zonder duidelijk argument verworpen. Spijtig voor de omzet van Dafalgan. Wie bij de gelukkige foernisseurs de plakkaten in de muur gaat boren volgt later. De Republiek blijft rekenen op stipte leveringen en hygiënische aanpak.

Punt 2: 1 meifeest van den arbeid (met 1 ex-sos) en heropening van de scholen (schooltje).

Onbeschermd (in een café in Beersel) overleg met Ben, de minister van onderwijs van de buur, deed het Centraal Bestuur besluiten om de school te openen op 1 mei. Doorslaggevend argument: Van Ranst, de juf en Evaristje waren vrij. Juf en Evaristje zie ik jullie denken, juf en leerling, logisch!

En de pullover?  Denk nu eens na zei onze Voorzitter die opnieuw bewees waarom hij als enige een bordes heeft. 1 mei: de arbeid. Sommigen haalden hun smartphone boven om dit woord op te zoeken. Anderen doken onder de bank, nog lager dan de huidige beurs. De Marc komt, verklaarde onze bordeseigenaar! Hij heeft een marxistisch partijcongres afgezegd omdat hij de kwaliteit kent van onze foernisseurs de la koer!

Ik moet dringend bellen naar Bart van de château want anders drinken we hier opnieuw brol bij deze viering! Marc heeft al genoeg alcoholgel maar lekkere wijn? Misschien helpt het als we Bart volgend jaar foernisseur de la koer maken?

Belleman zonder boormachine