For a few rolls more

Onze Illustere Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek (ORO) gaat alleen winkelen. Zijn Angèle komt nu niet graag “onder het volk”, zoals ze zelf zegt.

Zo stond hij daar aan de kassa met verwonderde blik. De Roerganger dacht eerst dat hij niet goed had gekeken want met dat mondkapje (ook voor de neus!) bedampt zijn bril regelmatig waardoor het leven er plots anders kan uitzien. Wat meer Hamilton stijl.

De ouderen herinneren zich nog deze fotograaf die in de jaren 60-70 wazige foto’s maakte van piepjonge, magere meisjes. Indirect lagen deze modellen mee aan de basis van de textielcrisis, hoewel ons vader altijd beweerde hoe minder stof, hoe duurder… Vandaag is dit niet langer done, de gevangenis wenkt voor dergelijke “decadentie”.

Toen de mist was opgetrokken, vroeg hij aan de bekoorlijke jonge dame voor hem aan de kassa haar telefoonnummer. Onze Doorluchtige is een gezonde jongen maar dit had ik hem toch nog nooit weten doen zo een avance in volle winkel! Zij had onze Voorzitter direct herkend en gaf hem met een knipoog haar glanzend kaartje, wauw de Voorzitter!

Eenmaal buiten vroeg ik uitleg over deze voor zijn doen uitzonderlijke vraag. ”Heb jij niet gezien wat die meid in haar kar had liggen? Wat denk je dat dat jonge ding mij kan boeien, neen de inhoud van het karretje dat ze duwde was belangrijk” verduidelijkte hij.

“Wat had ze dan mee?” was mijn volgende logische vraag. “Misschien wel 150 rollen toiletpapier had dat kind gehamsterd! Als ik hier na mijn luizige zes rolletjes in de problemen geraak, bel ik haar als reserve!” Ik wil niet zoals vorige lockdown afhangen van Mies van de laatste nies want de letters gaan af van haar voor de rest leesbare krant!”

Verdorie dacht ik wat een vooruitziend man en ik had hem verdacht van slechte bedoelingen! Foei Belleman, verdorven geest! Dit proactief denken is enkel weggelegd voor de groten der aarde. Hadden ze in het naburige koninkrijk maar zo iemand aan het roer! Men zou zijn masker wel fatsoenlijk opzetten en in zijn kot blijven.

“Heb jij al een bijkomend knuffelcontact gekozen” was zijn laatste vraag toen de verkeerslichten op groen sprongen aan de toegang van de Republiek. Verdorie, zou hij dan toch…?

 

Belleman