Freecircle Ternat?

In navolging van nog andere gemeenten in ons land heeft nu ook Ternat zijn eigen Freecircle. Een nobel initiatief dat elders razend populair aan het worden is en al heel wat mensen plezier heeft bezorgd en… nuttig gerief. Initiatiefnemer voor Ternat is Eric Vandepoele. Lees even mee en nadien op zoek naar spullen?

Gratis, voor niks!

Je hebt spullen waar je vanaf wilt, maar je kan die niet echt verkopen. Freecircle een Facebookpagina waar je lid kan van worden, geeft je de kans deze weg te schenken. Je doet er dus iemand een plezier mee!

Een bureaustoel die een beetje versleten lijkt, maar misschien kan iemand anders die nog gebruiken... het is maar een voorbeeld, maar er zijn zoveel dingen die je kunt geven en tegelijk ook kunt krijgen, aldus Eric.

“It’s free”, het is gratis, maar het is meer dan dat. Het is vooral ook sociaal én ecologisch. Ontdek het en doe mee, je weet niet wat je te wachten staat, zo vertelt Eric verwijzend ook naar het succes dat dit platform heeft in andere gemeenten en steden.

Freecircle Ternat biedt je de kans om dingen die je niet meer nodig hebt aan iemand anders te schenken. Hiermee propageert dit project een verantwoord gebruik, bruikbare spullen hoeven niet verloren te gaan. Je kan hier iets aanbieden maar je kan ook zaken krijgen. 

Met deze Freecircle-beweging gaan we voor een gemeenschap waar mensen elkaar helpen, waar minder wordt weggegooid. Een basisvoorwaarde, vertelt Eric, om ecologisch met goederen om te gaan.

Afspraken niet overbodig

Weggeven, ruilen en ontvangen gebeurt niet zomaar. Het is best om daarover regels af te spreken. Als je meedoet in dit project, ga je akkoord met volgende principes:

1. Alles is gratis. Niets mag verkocht worden. Ruilen mag.

2. Doe dit in respect en blijf correct.

3. Let op met uitwisselen van individuele gegevens.

4. Let op met doorverkopers. Meld het ons indien je dit vermoedt.

5. Enkel voorwerpen mogen aangeboden worden. Verkoop en vragen naar dieren zijn niet toegelaten en berichten daarover worden verwijderd.

6. Een geplaatst en niet beantwoord bericht, wordt na 2 weken verwijderd.

7. Je kan enkel deelnemen vanaf 18 jaar.

8. Je kan enkel deelnemen als je in Ternat of directe omgeving woont.

9. Diegene die iets wegschenkt, beslist wie het uiteindelijk krijgt.

10. Ben je op zoek naar iets, dan kan je dat hier ook vragen. Dit kan maximaal 1 keer per maand.

Oh ja, voor ik het vergeet: kapotte spullen kunnen niet aangeboden worden op deze weggeefpagina... Of toch, Eric? 

Belleman