Gemeente Asse dient bezwaar in tegen plannen The Leaf

Het gemeentebestuur van Asse liet deze morgen via een ambtenaar bezwaar indienen tegen de plannen van The Leaf in Ternat. Belleman was toevallig aanwezig in het gemeentehuis toen dit gebeurde. Asse vindt dat dit project ook een te grote negatieve impact heeft op de mobiliteit in de gemeente en zijn omgeving.

Dit is een belangrijke steun voor de tegenstanders van het project. We hebben ook gemerkt dat in bepaalde handelszaken kan getekend worden of het bezwaar kan opgevraagd worden zodat het alsnog kan ingediend worden op de gemeente. Wie graag de tekst krijgt toegestuurd, zend een berichtje naar Belleman en wij doen het nodige. Dit kan nog tot morgen vrijdag 23 februari voor 12 u.

Deze avond worden deze bezwaren behandeld door de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) in openbare vergadering maar niet vooraleer de indiener nog eens eenzijdig (!) de kans krijgt zijn aanvraag te motiveren. Verkooppraatjes die we ook vorige maandag konden aanhoren tijdens de druk bijgewoonde infovergadering op het gemeentehuis en die absoluut geen rekening houden met de ellendige verkeerssituatie waarin Ternat zich bevindt.

De actievoerders overwegen ook bijkomende stappen naar het hogere politieke niveau. Ze willen daar hun ongerustheid gaan uiten dat door het jarenlange nietsdoen lokaal en provinciaal, de toestand bijna onleefbaar wordt in Ternat.

foto: de ambtenaar dient het bewaar in voor de gemeente Asse, de toevallige passant geniet van de aandacht.

Belleman