Gemeenteschool Nieuwbaan overgenomen

Het personeel van de gemeenteschool aan de Nieuwbaan in Lombeek kreeg vandaag op het gemeentehuis van het schepencollege te horen dat de school wordt overgenomen door de vrije school van Meersstraat/Dahlialaan "De Droomgaard". Nog één jaar blijft de school gemeentelijk verder werken.

Hierdoor komen ze onder de bevoegdheid van de inrichtende macht van de orde van Vorselaar (zusters van de christelijke scholen). Het zat er al een tijdje aan te komen. De school in Wambeek blijft (voorlopig?) gemeentelijk.

Tegelijkertijd wordt er ook gedacht aan een nieuwe locatie die voldoende plaats moet bieden. De grond hiervoor werd reeds aangekocht aan de Dahialaan en kostte de gemeente 1 miljoen euro.
De personeelsleden van de gemeenteschool Nieuwbaan gaan niet akkoord met deze overname en denken aan actie voeren om hun ongenoegen te uiten. Het personeel neemt het ook niet dat ze met dit nieuws geconfronteerd worden zonder dat ze zelf gehoord werden, laat staan inspraak hebben gehad in deze belangrijke beslissing.

Belleman