Geplande opening zwembad Ternat valt in het water

Het is nog eventjes ‘vuil’ rondlopen… Grapje! Maar wel is het zo dat de openingsdatum voor het Ternatse zwembad opschuift.

Het vernieuwde zwembad is normaal op 17 februari klaar voor een eerste duik. Bij een recente controle kwamen echter technische problemen aan het licht. Schepen van Sport Timo Schoukens: “De gemeente en de beheerder van het zwembad FARYS moeten op elk moment een goede kwaliteit van het water kunnen garanderen. Door het technisch probleem dat vandaag is vastgesteld kunnen we dat niet waarborgen.”

Berg op die zwembroek, wacht nog even met die nieuwe zwembril, blaas die bandjes nog niet op!

Zowel gemeente als Farys hebben bijkomend onderzoek gevraagd. Het is dus nog even wachten wil men zich in veilige en hygiënische omstandigheden te water laten.

“Van zodra we weten hoeveel tijd dit vergt (controle en herstel) zullen we een nieuwe, realistische datum voor de opening van het zwembad bekendmaken,” aldus schepen Timo.

En wat Timo met de vraag naar meer vrij zwemmen?  “Met clubs en scholen zit het zwembad al behoorlijk vol. We zoeken nu naar mogelijkheden om vrij zwemmen en zwemmen in clubverband beter te combineren en zo het zwembad maximaal open te stellen voor de Ternattenaar.” dixit de kersverse schepen.

Belleman