Goede planning is alles

Simonneke was snel in de Brabantse betekenis, alhoewel ze dit ook is in de West-Vlaamse zin. Ze had een bonk gehoord en ze stoof het immense bureau van onze Voorzitter binnen, tenminste zo snel ze kon met haar wankele knie. Onze Doorluchtige bleek een bonk op zijn bureau gegeven te hebben met zijn inmiddels gekende krachtige doorslaggevende argumenten, excuseer vuisten.

“Gaat de cinema opnieuw beginnen? Moeten ze weer naar de Zara?! Blijkbaar wel maar dan wel op afspraak zoals bij de dokter.” Onze Voorzitter zag het al voor zich, koopjesjagers op afspraak…

Hij nam een groot blad en begon te noteren want alles is planning, voorbereid zijn en je daaraan houden. En hij had zijn Angèle al gehoord.

09.00.30 u: Mark Ijskens

09.01 u: Ward De Bever

09.01.30 u: Danira Vedeabee

09.02 u: Angèle d’Overnèle

09.02.30 u: Marc Van Gucht (of was hij van Damme of van Ranst?)

Zo stelde hij een ganse lijst op waarbij iedereen zijn afspraakmoment, tot op dertig (!) seconden juist vooraf wist. Geen gedrum meer aan de automatische deuren, geen gezeur noch extra security. Planning is alles! Nadat hij ook nog Simonneke een plaats had toebedeeld voor een nieuwe bedsprei, je moet die kunnen voelen vooraleer te kopen, had hij nog een andere belangrijke boodschap en geen kleine!

“Waar zit die weer, die kleine!” Hij bedoelde Miek onze communicatiefreak. De ambtskamer is groot, in het verste hoekje zat Miek onopvallend zijn huiswerk te maken. “Noteer!” was het directe bevel dat het belang van deze staatsmededeling benadrukte.

“Geachte buitenlandse perslui

Mag ik jullie vragen om dringend te stoppen met die vergelijkingen tussen de coronatoestanden in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk! Wat voor zin heeft dit? Ieder landje pakt dit probleem aan op zijn manier en blijkbaar is er op het einde van de rit niet te veel verschil: iedereen heeft het erg te pakken! Als men in Nederland een weekje vroeger kan shoppen, kunnen ze nadien ook een weekje vroeger naar het ziekenhuis dat konden we al merken in het verleden.

Dus hou op met dat triest gezever en bescherm de mensen tegen ijdele hoop in plaats van ze jaloers en malcontent te maken.

Voilà nu hebben jullie het ook van mij gehoord! Jullie houden er best rekening mee of ik zeg mijn buitenlandse abonnementen op!

Een stevige linker, de Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle”

Miek onderschatte het belang niet van dit schrijven en trok meteen op zoek naar een postzegel. Waren ze nu geleverd of diende hij ze zelf af te halen?

Belleman