“Gone with the wind”, een oud filmsucces!

Er staat wind, veel wind! Kan vervelend zijn, zeker voor mensen die met veel loszittende stukken zitten of steeds mee willen draaien met de wind die staat. Zeilers zijn daar specialist in.

Gelukkig is er nog een gunstige wind die mij hier toch wel een klein berichtje op mijn schrijftafel brengt. Klein? Oordeel zelf.

Volgens onze doorgaans zeer goed geïnformeerde bron komen er in “The Leaf” negen cinemazalen, tenminste de aanvraag werd ingediend. Blijf nog even thuis, ze zijn nog niet open!

Voor wie niet meer weet waar deze ecologische naam “The Leaf” voor staat, het gaat om het kleine winkelcomplexje op de Ikeasite, het grote wandelpark en super speelplein. Het gaat hem niet over commercie maar over de groene long van Ternat zoals je vroeger hier al kon lezen.

Adem gerust diep in!

Wat we nog ontbreken in Ternat is een bioscoopcomplex met negen zalen. Er is toch geen bal op TV, dus liever een film meepikken. De mensen die hier naar het scherm komen turen, komen allemaal met het openbaar vervoer. Bus en trein zijn immers op een paar honderd meter. Of ze kunnen met de fiets komen, er zullen zeker ‘bewaakte’ fietsenstalplaatsen voorzien zijn.

Of zouden ze met de wagen komen? Waarom niet, de mobiliteit in Ternat vormt geen probleem. Er is een Steenweg die plaats biedt en de E40 verliest elke dag heel wat klanten door het doordacht mobiliteitsbeleid dat in Vlaanderen gevoerd wordt. Dus kom maar af met de wagen, veel gemakkelijker.

En het zal zeker gunstig zijn voor de tewerkstelling. Er dienen toiletten beheerd, popcorn verkocht, ticketjes geleverd… noem maar op. Allemaal volwaardige flexijobs waar geen kat mee rondkomt, maar ja wie maalt daar nu om, het is goed voor de tewerkstellingscijfers.

Ah ja, bijna vergeten. Mocht je een hongertje hebben voor of na de filmvertoning kan je nog steeds aanschuiven bij Burger King voor een hamburger.

Hoe er is geen Burger King in Ternat? Nog niet, maar ook hiervoor liggen plannen klaar. Op een rustig plekje: aan het rond punt bij de ingang van de industriezone, pardon groen wandelgebied. Ook hier wordt een fietsenstalplaats voorzien. Wie met de trein komt, krijgt extra saus.

Cinema spelen kan soms zuur opbreken, zeker in een jaar van verkiezingen.

Belleman