Groen feest in het park

Voor wie het nog niet weet: Ternat beschikt zoals elke deftige gemeente (of stad?) over een openbaar park. Misschien is het nog niet bekend bij elke Ternattenaar maar daar komt snel verandering in meent Belleman, te beginnen met zondag 29 mei.

Die zondag moet het park aan Kasteel Kruikenburg immers het decor vormen voor de eerste editie van “Ternat Feest”, een nieuw initiatief met als motor Gunther Thiebaut van de milieudienst (en Natuurpunt) en Kris Bruylandt van de sportdienst. Vroegere initiatieven zoals de dag van het park en het onthaal van de nieuwe inwoners worden zo gebundeld op dit parkfeest.

Dit kasteelpark is al een tijdje eigendom van de gemeente dat met deze organisatie nog meer de openbaarheid wil bekend maken bij ieder van ons.

Vroege vogels kunnen al om 8 u een natuurwandeling lopen met aansluitend een lekker ontbijt. Gespreid over de dag zijn er een paar parkwandelingen en ook twee centrumwandelingen langsheen de openbare gebouwen. Deze zijn eerder bedoeld voor nieuwe inwoners maar kunnen misschien ook Ternatse routiniers nog boeien? Het gemeentebestuur speelt hier elke keer jullie gids, opletten dat jullie niet verloren lopen…?

Verder zijn er workshops zoals het originele maken van pisdoeken, sorry draagdoeken voor ouders met baby’s. Ook is er een demonstratie van samendrijven en een workshop natuurbeleving en nestkastjes bouwen. Voor de rustzoekers of contemplatieven onder ons zijn er ook twee sessies ouder-kind yoga. Hiervoor wordt een tent voorzien, kwestie van de noodzakelijke rustige omgeving te creëren voor deze originele bezigheid.

Aan omkaderende activiteiten zal er die dag geen gebrek zijn, lees maar even mee met Belleman: volksspelen, imker, springkastelen, schminkstand, een verteller in een woonwagen, een touwenparcours, een tractor met kar, een initiatie vissen en tot slot een strobalenparcours.

Het is het moment om wat eieren naar de Arme Klaren te brengen dat het die zondag 29 mei mooi weer wordt. Allez vooruit tok-tok-mensen, straks regent het!

Op de foto: een fiere medeorganisator Kris Bruylandt van de Sportdienst.

Belleman (kot-kot kedeit…of is het tok-tok dekeit?)