Groene, duurzame, ecologische consument

Na het lezen van de vele verhalen over roodkapje in het groene park van Ternat, besloot Belleman de grote oversteek te wagen. Helemaal de Assesteenweg over!

Daar hij ’s morgens nog gelezen had dat onze burgemeester gezegd had dat er geen noemenswaardige toename was van de files op deze Romeinse heirbaan, besloot hij toch maar met de fiets te gaan. Want geef nu toe wie mag onze burgervader nog serieus nemen na zijn middenvingeropstekerij naar bijna 1500 kiezers en het voor wezenloos achterlaten van zijn ovenverse lijst.

Dus met de fiets, elektrisch weliswaar want de dag voordien hing nog wat in de kleren. Belleman had beter moeten weten want het regende, maar kom we zijn niet van chocolade. Ons moe zei dat vroeger altijd.

Belleman had niet de bedoeling nieuw ondergoed te kopen in de blitse lingeriewinkel daarvoor was zijn Frans niet goed genoeg, neen hij ging op zoek naar de groene boom. Zeg nu zelf: je telefoon gratis opladen aan een boom met zonnepanelen dat loont het risico van de oversteek. Misschien kon daar ook de elektrische fiets gratis opgeladen worden?

Na gewaagde trappen op het stalen ros en wat overvriendelijke (vrouwelijke) bestuursters, raakte Belleman in het groene parkje annex koopcentrum dat de ganse regio ons benijdt. Al behoorlijk nat maar vol verwachting als een kind dat zijn sinterklaaspak opent, schoof Belleman aan in de rij voor de groene e-tree. Een telefoon opladen neemt tijd, het gemor in de wachtrij namen we erbij.

Tot een oplader zegt: “Er is precies niet zoveel elektriciteit? Waarschijnlijk omdat er geen zon is?” Zegt de andere: “Er is altijd wel genoeg, doe maar wat verder, oelettervoesj ben ik str…nat!” De laatste in de rij: “Kunnen ze hier nu geen afdakje of paraplu overzetten zodat we niet nat worden?” De slimste opmerking kwam niet van Belleman, maar van een snuiter met ingewikkelde telefoon. “Gij zijt ne slimmen, hier een afdak of  paraplu overzetten? Hoe kunnen die zonnepanelen dan nog zon krijgen?” Geef toe!

Doordrenkte schoenen, een frisse neus en de laatste kilometer met lege fietsbatterij. Maar één blokje op de gsm, dank u e-tree! Het was een leerrijke voormiddag en niets uitgegeven. Ik begin stilaan te beseffen wat een geluk we hebben in Ternat. Het moet veruit de groenste en gezondste gemeente zijn in Vlaams-Brabant?

Belleman