Haha sloeber!

Onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) zit deze morgen met zijn gekende brede grijns aan zijn onmetelijke werktafel. Het is druk want er ligt toch 1 papier voor zijn imposante neus waar het haar welig uitgroeit. Kappers? Alleen nog in de saus, niet meer voor je persoonlijke hygiëne!?

Hij is dringend op zoek naar een grote ruimte om zijn bevolking te vaccineren. Het dient een reusachtige overdekte plek te zijn want tenslotte komen 48 inwoners gespreid over twee maanden langs voor hun prik, hun entreeticket voor het normale leven.

Hij denkt aan pachter Petrus die recent een grote stal heeft laten bouwen, zijn bedrijf is immers verdubbeld: van twee naar vier beesten! Een paar weken later verscheen er al een wat donkerder gezicht vanachter de koeienkont. Petrus kan immers de werkdruk niet meer alleen aan en had even gebeld naar een verre neef die voor een paar duizend euro snel zo iemand kon leveren. De neef had hem gegarandeerd dat alles wettelijk verliep en gedekt was, wat een mooie term in deze, door Brussel. De werknemer zelf is eerder op zoek naar het achterste van een Engelse koe, maar voorlopig voldoet die van Petrus.

Als Petrus opdaagt voor onze grote Roerganger is hij er niet gerust op, hij had immers recent nog maar onder zijn botten gekregen wegens vlaaien op de openbare weg. De fonkel in de deugnietogen van de President voorspelt ook niet veel goeds.

“Pië, ik heb je stal nodig in het kader van de volksgezondheid, je koeien zullen wat vroeger de wei op moeten!” begon onze Voorzitter. Petrus dacht al aan zijn dutsjes van beesten, in de kou zonder de centrale verwarming van de nieuwe stal… “En je weet dat ik op de hoogte ben van de slinkse komst van je nieuwe werknemer? In jouw geval dus zaak geregeld?” besloot onze Oppermachtige.  Petrus stamelde wat dat eerder da was dan ja.

“Zo dus dat is geregeld binnen zes weken beginnen we te vaccineren want morgen arriveren de vaccins. Zie dat je etablissement wat proper is en vraag wat stoelen aan ons Angèle. We gaan er twee per dag injecteren want voor de paasvakantie dient iedereen immuun te zijn. Misschien ligt er dan nog sneeuw in Oostenrijk.”

Belleman