Helihaven Bieshoop Ternat

Zoals jullie recent nog konden vernemen via de media behoort het knooppunt E40-afrittencomplex / Asse steenweg tot de 22 zwarte verkeerspunten in Vlaanderen. Het zijn de laatste 22 van een lijst van 800 noodzakelijke werken. Ternat staat (opnieuw) achteraan in de rij.
Eigenlijk dienden de werken al vroeger gestart gezien de problematiek van deze verkeersplek. Door een zwaar ongeval met een dode in het Antwerpse, kwamen de 22 laatste zwarte punten opnieuw in beeld.
Bijgaande link geeft je een duidelijk beeld van de werken die gaan uitgevoerd worden. We vermoeden, naar we konden vernemen op de laatste gemeenteraad in Ternat, dat de werken pas begin 2019 kunnen opgestart worden.
Op het moment dat de winkeltjes openen in ons groen belevingspark The Leaf wordt het steenwegcomplex voor een tijd opengelegd. Er komt echter een tijdelijke helihaven, voorbehouden aan Ternattenaren op vertoon van hun parkeerkaart als bewoner, van aan de "Bieshoop" in Ternat naar de parking van de Brico. Wel tijdig reserveren...
 
https://wegenenverkeer.be/projecten/herinrichting-kruispunten-assesteenweg-n285-x-e40-ternat-0
 
Belleman