Het antwoord van de Voorzitter!

Georges-Louis Bouchez (MR): ‘Dit lijkt wel een kleine staatsgreep van de socialisten’”. Een titel in een buitenlandse krant was onze immer attente Voorzitter niet ontgaan. Goed in buitenlandse betrekkingen, excuseer Angèle buitenlandse zaken, is hij dit zijn stand en bijhorend bordes verplicht.

Dit keer liet hij zijn doorslaggevende argumenten in zijn broekzak, hij had geteld en veel verder dan vier. Een wiskundige prognose blijkt immers efficiënt te zijn had hij deze week nog ergens gelezen. Het was niet bij Mies van de laatste nies, want dat zou hij nog geweten hebben.

“Zo een snotneus”, begon hij met oprechte verontwaardiging. “Dat heeft alles gekregen: ontelbare ministerposten en andere benoemingen om niet te vergeten de President van de Europese Unie. Gelukkig betaalt de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) voor deze Chalen (of was at zijn vader?) geen bijdrage.” Hij was op dreef onze Voorzitter met een echt klare kijk. Hij was immers bij de kapper kunnen gaan, de haarspeldjes werden naar een NGO gestuurd van de kolonie want overbodig.

“Dat heeft nog niets bewezen en toch durft dat Boucheeken de grote mensen uitdagen!” zo ging onze verstandige Voorzitter verder. Wie wordt er anders Voorzitter tenzij verstandig? Misschien bij de MR? Dat diende hij nog eens te vragen aan Mies van de laatste nies.

Bij het woord Boucheeken veerde de massa, weliswaar op anderhalve meter, enthousiast recht want zij dachten aan een bouchée à la reine, een koninginnenhapje. Het lievelingsgerecht van onze uitgestelde communiefeesten in de ORO. Maar zo een koningin happen is weggelegd voor weinigen als we een oudere Italiaanse zanger aan de gesloten toog mogen geloven.

Kortom onze Voorzitter zou dit totaal anders aanpakken en de snotneus die dergelijke onnozelheid in de gazet zet, naar de strafbank sturen. Miek onze communicatiefreak ging direct werk maken van het officiële communiqué van de Onafhankelijke. Angèle wou het wel even nalezen dat er geen onzedige allusies stonden op onze Voorzitter. Tenslotte worden deze berichten met stevige lijm vastgezet in het geheugen van de Republiek! Scripta manent…!

Belleman