Het bos roept!

De week van het bos loopt van 1 tot en met 19 oktober. De 1e week is voorbehouden voor leerlingen van de 1e graad, de overige twee weken kunnen leerlingen van de 2e en 3e graad deelnemen. Ternat en Liedekerke werken hier samen.

Een klas kan kiezen uit:

-        Creatieve workshops rond bosmonsters en dierengeluiden

-        Workshops nestkasten voor vleermuizen

-        Sport- en klimactiviteiten

-        Woonwagenverhalen voor de kleinsten

-        Een wandeling met natuurgids

Alle activiteiten vinden plaats in Liedekerke-Hertigembos.

De officiële Week van het bos in heel Vlaanderen loopt van 14 tot 21 oktober 2018. Deze editie staat in het thema ... RAVOTTEN! Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever. Iedereen het bos in tijdens de Week van het Bos!

Meer info: milieu@ternat.be – 02/451.45.60 www.natuurenbos.be/week-van-het-bos/

 

Opening 100% Natuurloop Liedekerkebos

Als afsluiter van de Week van het Bos mogen we op zondag 21 oktober de natuurloop in Liedekerkebos officieel openen. Het parcours loopt volledig over onverharde wegen en brengt je via 2 lussen van ongeveer 4,5 kilometer langs al het moois dat het bos te bieden heeft. Pijlen duiden je parcours aan. Je kan zowel aan de ingang in Liedekerke als die in Ternat starten. Er komt een duidelijk startbord aan beide startplaatsen.

Zondag 21 oktober om 10.00 uur is iedereen welkom aan de parking van Liedekerkebos om het parcours een eerste keer te lopen. De loopomloop is een initiatief van Sport Vlaanderen en Agentschap Natuur en Bos. Zet je sportschoenen maar al klaar.

Belleman