Het buitenleven krijgt het moeilijk

Ik zie me nog rondlopen op mijn eerste scoutskamp in de wei in Chevetogne. Een “bleuken” maar gebeten door de microbe van het buitenleven. Na ettelijke kampen werd het een “way of life”.

Later met de kleine kinderen gingen we nog een aantal maal onder stilstaand zeil in zuiderse oorden. Tot het vele gesjouw met materiaal en haar in de douche ons deden besluiten wat meer luxe en een eigen toilet op te zoeken. Gedaan met kamperen!

Als ik nu hoor dat de Vlaamse regering heeft beslist om via allerlei maatregelen het kamperen te verbieden, liet ik de vaatdoek uit mijn handen vallen. Waarom mogen mensen die willen genieten van de vrijheid hun tentje niet meer opzetten? Ik vind het een inperking van de vrije keuze. Iedereen gaat toch op reis waar en hoe hij wil? De ene in Goudargues, de andere voor Sint-Angela.

Regelneverij, een Belgische ziekte die vooral in Vlaanderen bij hoge koorts steeds maar wilder de kop opsteekt. Het vingertje van de meester! Alsof mensen niet meer zelf kunnen beslissen waar en hoe ze overnachten!

Dan spreken we nog niet over de economische impact van dergelijke maatregelen. De campingsector en zijn toeleveranciers hebben hun protest al laten horen met geklop op ketels en gamellen. Decathlon ziet zijn omzet van tentjes met 80 % dalen daar er ook niet meer mag gekampeerd worden op de vele Vlaamse festivalweides. Dan vergeten we nog de zomerkampjes van S & V die hierdoor logistiek in de problemen komen. Den Dries zal lachen! Maar Orban heeft al laten weten dat er bij hem nog mag gekampeerd worden.

Indirect heeft dit ook gevolgen voor het schoolkamperen, hier gaan de mensen het anders moeten aanpakken. Misschien moeten ze aan de Vlaamse regering vragen waar ze hun kind alstublieft mogen inschrijven? Ze kunnen deelnemen aan de loterij die beslist over de toekomst van de jongste?

Kampeerders aller landen verenig jullie! Laat dit niet passeren kom op voor jullie rechten en richt een gesloten facebookgroep op om af te spreken om te reageren. Mijn tent, mijn vrijheid!

Belleman