Het gaat vooruit!

Zeker sinds onze strijdbare Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO), de enige met een bordes, opnieuw uit zijn ogen ziet. Door toedoen van P.AD.trick van een warenhuisketen werden er immers meer dan tien haarspeldjes geleverd! De wereld ziet er anders uit, het harige mondmasker is opgestoken!

Uit goede bron, hij wist het van Mies van de laatste nies, vernam onze Voorzitter ook dat maandag de kappers opnieuw knippen. Mon oeil, dacht onze slimme President: heb jij ooit al een kapper weten werken op maandag?

Met open blik nam hij meteen een gedurfde beslissing: voortaan mogen de werknemers van de Republiek telewerken. Simonneke en Frank mogen dus vanaf nu thuis werken na acht weken confinement à huis clos. Simonneke (administratie) kreeg in haar badkamer een laptop geïnstalleerd met speciale camera zodat ze kan vergaderen met onze Voorzitter. Na een tijd stelde hij vast dat zijn medewerkster een douche kon nemen zonder dat de lens bedampte, een ganse vooruitgang!

Het belangrijkste onderdeel van haar taak is het bekijken van de vele bouwaanvragen die blijven binnenstromen. De meeste ingediend door onze Voorzitter die in elke crisis een opportuniteit ziet. Zo dacht hij in navolging van de vrijstaat een nieuw huis met kruis te bouwen op een centrale weide van de Republiek. Simonneke wees hem erop dat er heel wat dergelijke gebouwen in de naburige vrijstaat leeg staan. Na aanpassing van het plan, wat meer dan één uur duurde, werd het een woonblok voor 48 flats met stromend water en per verdieping een badkamer. Nog nooit gezien in de Onafhankelijke! Ontwaakt verworpenen der aarde! Mee in de vaart der volkeren!

De Frank werkt ook thuis maar dat is eerder in zijn garage/atelier en op de straat. In zijn atelier onderhoudt hij de vier verkeersborden van ORO die de putten in de straat aanduiden en durven zorgen voor zware overlast. De putten, niet de borden! Zijn tablet is verbonden met een camera op zijn werkhelm als hij de straat gaat inspecteren. De Voorzitter kan zo vaststellen achter welke haag zijn Jupiler geparkeerd staat. Een detail want de Frank is populair, ook bij Danira vertelde de Voorzitter me vanachter zijn gevulde snor met een knipoog.

Je ziet het leven herneemt. Mag ook want er zijn geen vieze russen in de Republiek. Ik heb al gebeld naar mijn kapper, hij werkt nu maandag. Maar niet verder vertellen anders staan we daar weer in de file

Belleman