Het kan raar lopen in het leven.

Neem nu de nieuwe actie van Interpol. Ze zijn al geruime tijd een aantal mensen kwijt, kan gebeuren sommigen zijn dan ook gewiekst!

Ze hebben er zelfs een lijstje van gemaakt en met succes want er zijn er al een deel opnieuw achter de tralies. (was er nog plaats?)

Nu schrijven ze een vakantiekaartje naar deze criminelen met de vraag zich te melden.

Origineel en ludiek, dat is zeker. Efficiënt daar durf ik aan twijfelen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de boef zich meldt na het ontvangen van zo een kaartje. Het is wel de bedoeling dat het initiatief zo veel mogelijk gedeeld wordt via de sociale media.

Ik heb er een gevoel van herkenning bij. Toen ons moeder vroeger (vooral in de zomer) kwam roepen dat het tijd was om naar binnen te komen;lukte dat ook niet: we bleven duchtig verder ravotten. Tot ons moe zei dat er binnen frietjes te wachten stonden of dat er iets binnen klaar lag dat onze aandacht waard was (een geschenkje?). Noppes natuurlijk, gewoon een lepe truc en daar stonden we dan d'erbinnen gelapt gelijk een kerstekind...

Misschien kunnen ze zo ook deze zware rakkers lokken? Kom naar huis je moeder heeft visjes gebakken?

In het kaartje hierbij (dus meteen gedeeld en opdracht volbracht!) is er sprake van frietjes. Je zou je al voor minder komen melden bij je vrienden van de politie.

Je kan de link zelf ook verder delen natuurlijk. Je daad van goed burgerschap voor vandaag.

Alle postkaarten zijn te bekijken op de site:  eumostwanted.eu/summercampaign.

Belleman