Het kan verkeren

Me vandaag eventjes, maar genoeg om een mening te vormen, verdiept in het Ternats verkeer... Zeker vijf minuten heeft deze denkoefening me gekost. Het is dus een eigentijdse mening, gestoeld op weinig.

Daar begint hij weer, hoor ik je al denken... Wel ik moet toegeven het loopt niet echt verkeerd met het verkeer, toch niet slechter dan voor de werken. Of ben ik te optimistisch voor één keer?
Ik was deze morgen op vijf minuten aan mijn favoriete winkels in Ternat, Ik had tijd over, komt ook niet vaak voor! Terugkeren naar onze republiek Overnelle was iets moeilijker maar we hebben al andere drukte getrotseerd.

Onze toekomstige winnaar van de "Vrolijke Frans" zal vandaag misschien wel 3.366 wagens geteld hebben in plaats van de gebruikelijke 3.365. Alhoewel ik toch al hoor dat sommigen de moeite niet meer nemen om naar de Hollandse Albert te rijden, bevreesd als ze zijn voor lange wachttijden. Niet aan de kassa maar op de steenweg.

Hier in de republiek Overnelle gaan we aan de aannemer van de werken een wekelijkse bon vragen voor carwash Isocom. Hij plaatste een verkeersplaat "opgepast voor de modder op de weg" in onze republiek zonder ons te vragen. Hij diende zijn aanvraag in bij de naburige gemeente Ternat! Hij zal dus niet schrikken van onze terechte vraag van de onafhankelijke enclave waar hij zijn werf pootte voor de grondwerken.
Enkel de buitenkant van de wagen is voldoende, stofzuigen betalen we zelf. Of is dit inbegrepen bij Isocom?

Belleman