Het kleuterklasje

Ook gezien? Corneel van Oosterweel, de gender neutrale ‘vogel’ die overal neerstrijkt waar de werken van Oosterweel in Antwerpen voor hinder kunnen zorgen. Het was Ben Brabant die het sympathieke beest voorstelde. Het was geen weekend en toch hadden we Ben herkend. Hij was namelijk vermomd. Geen kepie of helm deze keer. Net zoals Corneel droeg Brabant immers verkeerde laarzen, elk een witte en gele. Bij Brabant was er ook een zwart randje aan de gele.

Ik dacht eerst wissel toch die laarzen zodat jullie beiden kunnen uitpakken met eenzelfde kleur schoeisel. Maar dat kon niet zag mijn wakkere oog, beiden droegen immers geel rechts! Het dient ook gezegd dat de vogel duidelijk op grotere voet leefde dan Ben Brabant, dus toch geen comfortabel idee.

Nog maar net bekomen van Corneel, komt er wat later op de week ‘Jeroom Slagboom' een echte mens met een witte trui en één arm rood/wit als een slagboom ons verblijden. De man wordt gebruikt door Infrabel om nogmaals het gevaar te illustreren aan de overwegen. Blijkbaar zijn we hardleers want in het eerste trimester van 2019 waren er dubbel zoveel ongevallen aan deze overwegen. Eén op de twee respecteert daar de verkeersregels niet. De triest kijkende Jeroom kan in de promotie enkel maar breed glimlachen als een jonge fietser stopt voor de slagboom en doet wat moet.

In Ternat hebben we Bedo De Grom, niet zo stom 

En nog een tijd zoet met het zoeken naar de verloren som.

Belleman

foto Corneel: De Standaard

Foto Jeroom: De Morgen