Hier heb je op gewacht!

Uit de duizenden vragen die dagelijks op het bordes van onze Voorzitter belanden (hij is de enige met een bordes) gebracht door onze vriendelijke factrice, konden we deze niet onbeantwoord laten: “Hoe gaat het met Evaristje?”

Voor de lezers die deze naam niet meteen herkennen stel ik voor dat ze even elders andere onnozelheid gaan slurpen (maar wel terugkomen!) Iedereen met een beetje kennis van de Republiek weet dat Evaristje de beste leerling is van onze school in de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO).

De slimste, de rapste, de sportiefste! Zijn pezige juf, de enige van ORO, is dan ook uitermate tevreden over deze unieke leerling. Uniek want hij is de enige die ter plekke schoolloopt… Na het digitale oudercontact was de vader zo tevreden dat hij voor zijn zoon een witte boterham smeerde met boerenboter en Luikse perenstroop. Evaristje heeft drie dagen zijn tanden niet gepoetst!

Dit excelleren van de jongen brengt echter ook heel wat problemen met zich. Zo dient er geïnvesteerd in een nieuwe schoolbank want de oude is veel te klein geworden, Evaristje groeit immers als kool. Het recente urinoir dient ook zeven centimeter hoger te komen. Hoger mag niet want de juf groeit niet meer.

De juf die vorig jaar nog een dure opleiding kreeg om het derde leerjaar te kunnen aanbieden aan Evaristje, is nu ingeschreven om het vierde leerjaar te volgen. Een zomerklas voor de juf! Ook de laptop van Evaristje dient vervangen want de vader heeft hem laten vallen tijdens de match van een buitenlandse ploeg, Duivels of zoiets.

Wie onze Voorzitter kent, weet dat geen investering in Onderwijs voor hem te veel is.  Hier lijkt hij wel op die Minister (Wijst?) van het naburige Graafschap die meer op TV komt dan aan zijn bureau zit. Voor onze Grote Roerganger is dit geld een compensatie voor de gemiste kansen van vroeger. Hij zag immers tijdens zijn opleiding meer het achterste van een koe dan de letters van een leerboek.

Op naar het vierde leerjaar! De producent van de Luikse stroop kan er maar wel bij varen!

Weet beste lezer dat tijdens deze zonovergoten vakantie het beantwoorden van de ontelbare vragen wat tijd kan nemen. Simonneke heeft ook recht op congé? Patientia vincit omnia!

Belleman