Hond van Tijl schrijft cheque uit!

Eind augustus speelde Toneel Tijl de openluchtvoorstelling ‘Helden’ in het park Kruikenburg te Ternat. Toneel Tijl schenkt een deel van de opbrengst, 450 euro, aan het seniorenproject De (G)ouden Babbel. Het was de intussen beroemde hond van het toneelgezelschap die persoonlijk de cheque ondertekende en kwam overhandigen. De spelers mochten er ook bij zijn…

De (G)ouden Babbel, ontstaan in 2010 op initiatief van de schepen voor seniorenbeleid, Jozef Borremans en de Gemeentelijke Ouderenadviesraad (GOAR), bestaat momenteel uit 11 geëngageerde vrijwilligers. Twee medewerkers van Ternat, Pieter Arijs van het OCMW en Chantal Dierickx-Visschers van de Dienst Welzijn coördineren dit initiatief.

De vrijwilligers brengen alleenstaande 80-plussers van Ternat jaarlijks een bezoek om eventuele eenzaamheid en sociaal isolement te detecteren.
Indien nodig en gewenst kunnen de gemeentelijke diensten een gepaste opvolging geven. In 2015 bezochten de vrijwilligers zo 198 maal mensen die aanmerking kwamen.

Meer informatie over dit project kan je verkrijgen op de Dienst Welzijn  tel  02 451 45 40 of via e-mail welzijn@ternat.be

 

Belleman