Hoog bezoek

Vandaag hoog bezoek in de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO). Onze aanpak van de vieze russen crisis is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vandaag waren er 8 ministers van volksgezondheid en een bevoegde staatssecretaris te gast in de Onafhankelijke. Van de ons omringende staat waarvan het staatshoofd net zestig was geworden.

Niet op uitnodiging, ze hadden zichzelf gevraagd. Om iets te leren of was het uit verveling want er bleken heel wat delegatieleden meer bezig met hun gsm dan met de deskundige uitleg van onze Voorzitter van ons Centraal Bestuur.

Zijn antwoord op hun vraag tijdens dit studiebezoek was duidelijk.

Vanop zijn bordes, hij is de enige met een echt bordes binnen de Onafhankelijke, antwoordde de Voorzitter: “Ik ben als enige verantwoordelijk voor de afhandeling van deze crisis. Ik beslis over het bezoek in woonzorgcentra. Ik beslis over wie de mondmaskers (x2) ophaalt in Bierset. Ik beslis hoeveel we betalen aan de WHO. Trouwens 25 Overnelle euro is niet te veel voor de service die WHO ons biedt. En meneer Weyts: ik beslis over het opengaan van onze scholen. We hebben er trouwens geen! Nog vragen? Allez dan kunnen jullie opnieuw naar huis gaan om jullie echte werk te doen. En klap met mekaar ne keer op de bus. En… laat er een zetel tussen, bij Braux willen ze ook niet ziek worden!”

Marc en Erika stapten als laatsten op de ontsmette bus, zij knipoogden. Als ze het nu nog niet geleerd hebben dan weet ik het ook niet!

Belleman