Ik zit met een ei

Ben ik nu te zeurderig of te kritisch? Ben ik nodeloos bevreesd voor de volksgezondheid?

In ieder geval ik stel me vragen bij de Belgische maatregelen rond de eitjes, die volgens officiële testen niet zo gunstig zijn voor de volksgezondheid. Zijn we te kieskeurig, zijn we te bang?

Ik weet het niet meer. Wat ik wel weet is dat onze buurlanden in dit geval veel drastischer optreden en eieren uit de rekken nemen dat het een lieve lust is. Zijn dit overhaaste gekken? In België? Een vijftal warenhuisketens nemen selectief eieren uit de rekken. Goed zo zou je denken.

Wel ik heb hier mijn bedenkingen. Ik heb een dioxinecrisis meegemaakt waar er in het begin ook geen sprake was van schade of ernstig risico voor de volksgezondheid. Nadien bleek er wat anders aan de hand. Het was een ravage in kiekenland!

Ik heb nu ook dat wat raar gevoel als volksgezondheid zegt er is slechts een heel beperkt risico en als je toch te veel van het schadelijke product binnenkrijgt, heb je enkel duizelingen en wat hoofdpijn…zeggen zij!

Ik vraag: als er ook maar het minste risico is, speel je dan zeker! Wees niet zoals de Belgische politiek aarzelend, verhullend, weinig oprecht. Of zoals de halfslachtige (wat een mooie woordkeuze!) trend en ga plassen bij de mannen als je man bent? Juist is juist? Kieken behandeld, eitjes besmet? Weg ermee! Slecht voor de gezondheid is slecht? Of neen enkel maar een beetje?

Stop met die vuiligheid te spuiten en/of te geven aan al die beesten vooraleer ze in de rekken koen en worden verorberd. Als het fout zit het fout. Zwart is zwart, wit is wit? Grijs in het geval van volksgezondheid is een bar slechte keuze.

Sorry kippen. Jullie zijn even werkloos! Tenzij jullie in de tuin van mijn buurman lopen, dan wil ik heel graag jullie eitjes zien komen. Ook al komen ze uit jullie achterste…Dat vergeet ik dan wel even bij het ontbijt.

 

Belleman