Illegalen betrapt!

Ook onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) wordt geconfronteerd met de grote problemen van deze wereld. Zo werden er deze week twee illegalen betrapt op ons grondgebied. We waren plots met 50, wat een drukte! Op zo’n momenten zie je de menslievendheid à la Orban en Francken bij onze Doorluchtige. Hij is bijna bekommerd om de mensen.

Een eerste werd betrapt in het sprokkelhout van het verwaarloosd bosje bij de ingang van de Republiek. Micky onze speurhond, een intelligente chiwawa, stond te keffen. Met dit waarlijk bedreigende geluid kwam er plots een jonge kerel uit de boskant. Komende van het groene verkoopparkje dat de naam draagt van Adam zijn kostuum, had hij de verkeerde afslag genomen. Daar stond hij dan bedremmeld voor onze grote Roerganger.

“Van de Potjeir” was hij. Onze President die wat kent van internationale aardrijkskunde en van dialect had gezegd: “Ah van de Potaarde, een roemrijk gehucht van Teralfene? Goed een uurtje de bermen opruimen en dan zal Simonneke je wel terugvoeren, ze kan dan meteen een kaars aansteken voor je geheugen!” Simonneke dropte de brave man, er wonen geen andere in Teralfene. Onze- Lieve-Vrouw zag vanuit haar vaste stek in de grot dat het goed was.

De tweede was een economisch vluchteling van Klapscheut, een rustig gehucht van de naburige Vrijstaat. Omdat de horeca er al maanden dicht was, ging de man zijn geluk elders zoeken. Het was Frank die hem betrapte toen hij zijn fietsband aan het opblazen was.

“Wel manneke, denk jij dat wij hier zo maar werk hebben voor jou?” maakte onze Roerganger hem duidelijk. Intussen had hij de rode telefoon reeds genomen en internationaal gebeld met taxi Laiz’n. Een geblindeerde limousine zoefde de man terug naar zijn heimat. De chauffeur, een welbespraakte adonis, vertelde nadien dat er een ontvangstcomité klaar stond. Een jonge vrouw, duidelijk bezig met intermittend fasting, en vier jengelende peuters leken een beetje blij. Een wat oudere mevrouw met knevel, was blijkbaar een taart aan het bakken want ze had een grote deegrol vast. Bij deze aanblik kromp de vluchteling in mekaar… zo besloot onze adonis-chauffeur.

Belleman