In een klein stationneke…

’s Morgens in de vroegte… akke akke toet toet weg is het loket.

Jullie kennen het wel. De trein zal nog stoppen in de naburige Vrijstaat. Voorlopig nog. Je ticket koop je best vooraf of aan de automaat. Als je ongewapend op de trein stapt riskeer je een boete tenzij je het dadelijk meldt aan de treinbegeleider. Misschien gelooft zij/hij wel dat de automaat niet werkte en je dus maar op de indrukwekkende stalen dagelijksependelaarvervoerder bent gestapt omdat er wat verder een baas wacht.

Deze begeleiders blijven voorlopig aan de slag, ze krijgen nog wat meer werk. Voorlopig nog. Misschien kan de controle gebeuren via een satelliet gestuurde app die merkt waar je bent, hoe lang je op de trein zit en je op het einde van de week een rekeningetje stuurt via een bericht op je smartphone. Of dien je een irisscan te doen vooraleer de trein op te stappen en braakt hij zijn deur pas open als je abonnement nog valabel is. Mogelijkheden te over, feel free. Op de snelweg is nog plaats genoeg om een vierde, vijfde en zesde strook aan te leggen. Deze keer liefst in fluisterasfalt?

Maar geen nood, je kan ook de bus nemen. De Lijn is populair in het Antwerpse, rechtstreekse verbinding met de dokken. In het Pajottenland hebben we weldra een groot voordeel: de kans dat je wordt overreden door een bus van deze innovatieve maatschappij is praktisch nihil! De voornaamste taak van deze meestal politiek benoemde bestuurders is deze vervoersvereniging overbodig maken, de taak van elke goede openbare dienst. Laat ons beginnen met de FOD Financiën…?

In onze Onafhankelijke Republiek Overnelle blijven de loketten open. Onze Illustere Voorzitter belde recent nog met een oud grote baas van de ijzeren weg. Deze zorgde ervoor dat hier niets verandert. In ruil gingen de loketten van het splinternieuwe station in Liedekerke voor de bijl, daar reden ze toch al meestal gratis. De twee pendelaars van de Onafhankelijke zijn onze Grote Roerganger dan ook onmetelijk dankbaar.

Wat hier wel lichtjes wordt aangepast is het tarief voor de grote parking aan onze treinhalte. Wie niet in ORO woont betaalt voortaan 399 euro / maand voor het gebruik van de grote parking. Geef toe daarvoor kan je zelf geen parkeerplaats aanleggen? Grote gezinnen betalen 499.

Belleman