Wambeek laat er geen gras over groeien

Wie denkt dat Wambeek een landelijke gemeente is waar wat koetjes staan en het gras kan groeien is eraan voor de moeite!

Het gras groeit er voortaan véél minder, wat zeg ik helemaal niet meer! Ja tenzij ergens een sprietje onkruid op een VIP voetbalparking of rond de kerk. Maar daar kraait al lang geen haan meer naar, laat staan dat er nog hanen kiekens doen leggen in deze “landelijke “gemeente.

Neen, niets van dit alles. Een van de meest gebruikte en succesrijkste graspleinen houdt het voor bekeken: het voetbalterrein van KFC Wambeek.

‘Laat het gras maar groeien’ is voor KFC enkel nog een Vlaamse meezinger. Op het terrein waar tenslotte het spel werkelijk gespeeld wordt, komt kunstgras. Wat belangrijke sponsors en de niet bijkomstige zegen van de gemeente Ternat zorgen ervoor dat er kunstgras komt.

Kunstgras in Wambeek. De vertrouwde grasmat met littekens van treffers, uitschuivers en koeiendrol wordt bedankt voor bewezen dienst. De tranen, fierheid en emoties waarmee dit groen is doordrenkt moeten plaats maken voor een kunstmatig ding! In Wambeek!

Kwaaie tongen, maar goed op de hoogte, laten me weten dat dé Coucke groen ziet van jalousie! Het zou ons niet verbazen dat hij binnenkort een bod doet op KFC Wambeek, tenslotte is hij ook de trotse eigenaar van Durbuy. Net als in Durbuy kan hij in Wambeek trouwens ook wat Chinese stagiairs plaatsen, geld zoekt geld en net als Durbuy heeft Wambeek ook heel wat bezienswaardigheden die ze in China niet hebben.

Om dit gras te onderhouden heeft men niet langer een grasmachine nodig, maar een stofzuiger…

Hef je voeten even op manlief ik moet ons veld speelklaar maken voor de volgende match… Ik zie het mannen van de gemeente nog niet zeggen want zij staan in voor het onderhoud van de Ternatse voetbalpleinen.

Heb je nog een degelijke Nilfisk staan (mag ook een Mieleken zijn maar geen kleine steelstofzuiger van Dysonneke) slechts één adres: KFC Wambeek. Mocht er daar niemand aanwezig zijn kan je deze ook droppen op het gemeentelijk arsenaal, containerpark Ternat. Misschien krijg je wel die overtallige grasmachine mee?

Belleman