Ingrid de Vos wordt ere-secretaris van Ternats OCMW

Ingrid De Vos uit Ternat die als OCMW-secretaris op 1 september 2016 met pensioen ging, werd gisteren door de OCMW-raad gehuldigd als ere-secretaris. Ze is de eerste die deze eer te beurt valt in Ternat. Ze kreeg deze eretitel voor haar jarenlange inzet voor de dienst en voor haar personeel. Het was secretaris Sieglinde De Mulder en voorzitter Jean Trembloy die de kleine huldiging leidden.

Ingrid De Vos was secretaris van 1990 tot 2016, daarvoor werkte ze als cultuurcoördinator in De Ploter. Tijdens deze periode kende ze vier voorzitters: Frans Moonens, Frans Holsters, Marc Faes (allen LVB) en Jean Trembloy (sp.a-groen)

Er werd heel wat gerealiseerd. Zo openden de serviceflats van De Sibbe hun deuren, kwam er een lokaal opvanginitiatief, kreeg Ternat een doorgangswoning voor dringende opvang en werden nieuwe diensten opgericht.

Het OCMW verhuisde tijdens haar secretarisschap van het oud gemeentehuis naar de pastorij van Lombeek die flink verbouwd werd om geschikt te maken als administratief centrum. Nadien kwam er nog de duurzame glazen nieuwbouw achter het bestaande gebouw. Het OCMW evolueerde zo tot een Sociaal Huis waar nog andere diensten hun plaats vonden.

Belleman