Internationaal!

Je zou het niet verwachten maar Belleman goes worldwide!

Vanuit zijn kleine Republiek gaat het nieuws snel de ons gekende wereld rond. Die blijkt niet plat te zijn. Wat blijkt? Er zijn zelfs mensen in het buitenland die gratis tekst opsturen naar Belleman. Als je weet wat een buitenlands correspondent kost aan de mediahuizen is dit zeer uitzonderlijk, gratis!

Ik kreeg hier volgende tekst uit het verre Devenderp dat ook gesloten is voor alle toertisten. Op internet vond ik weinig bezienswaardigheden maar deze correspondent maakt dit (een beetje) goed. Je kan Google translate inschakelen mocht je problemen ervaren met de verstaanbaarheid.

Artikel dat eerder verscheen in de kwaliteitskrant ‘Het Devenderps Dagblad’:

“Het is "niet onlogisch" om komende zomer een voorrangsregeling in te voeren voor mensen die naar de Heerlijkheid Devenderp (Het Venetië van het Pajottenland) willen komen om er langs de idyllische kanalen te flaneren en in de weelderige weiden te verpozen en te picknicken. Dat zegt amateur-viroloog J.D. vanuit zijn ontsmette residentie.

Daarom willen sommige inwoners van Devenderp de “boerenbuitenpas” invoeren, anderen menen dan weer dat de toeristen, die voornamelijk uit de omliggende negorijen (Loemek, Wammek-stad, Schepenheysel, Sempst en de Onafhankelijke Republiek Overnelle) zullen komen, gewoon hun gezond verstand moeten gebruiken. Alleszins zullen de inwoners van de Heerlijkheid Devenderp niet toelaten dat er grote groepen mensen samenscholen in, bijvoorbeeld, het plaatselijk cultureel centrum met bijbehorende bollebaan.

Stemmen gaan op om aan de toog het ‘eigen volk eerst’ principe toe te passen, maar daar willen veel Devenderpenaars, verlichte denkers als ze zijn, niets van horen.

Het gerucht dat deze zomer den draaiboom hermetisch gesloten zal blijven, en Devenderp op zichzelf zou terugplooien, is totaal uit de (gezonde) lucht gegrepen. Mogelijkerwijs zullen altruïstische inwoners van dit hemelrijk, eens de quarantaineregels versoepelen, bewoners uit de omliggende gehuchten willen uitnodigen voor een deugddoende barbecue.”

Tot zover deze gratis bijdrage.

Belleman (met de dubbele nationaliteit dat repatrieert makkelijker)