Internationale betrekkingen

Toen Tindemans Minister werd van het vele buitenland dat het naburige Koninkrijk rijk is (heeeel lang geleden) veranderde hij de naam van zijn departement van “Buitenlandse Zaken “naar “Buitenlandse Betrekkingen”. In de hete krochten van de Wetstraat werd er gefluisterd “omdat hij beter is in betrekkingen dan in zaken…”

Ook onze illustere Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle spreekt liever over betrekkingen dan over zaken hoewel zijn kennis van zaken internationaal gewaardeerd wordt. Het telefoontje dat hij deze week kreeg uit het verre stadje dat omgeven is door een enorme parking, bewees dit. Die ene trouwe lezer weet dat Bartje regelmatig advies vraagt. Gratis…!

Zoals onze Voorzitter wil Bart, na verandering van de statuten, voor de zoveelste keer president worden van zijn partij. Of is het beweging? Nu hij toch geen premier is geworden, met dank aan Lachaert, heeft hij nog wel wat gaatjes in zijn agenda van de Action. Hij wil niet vergeleken worden met Loekasjenko maar wel met onze Doorluchtige Roerganger.

In de Onafhankelijke zijn er geen verkiezingen, papierverspilling vindt de Illustere. Hij wordt telkens opnieuw aangeduid met enthousiast handgeklap luider dan voor een optreden van Samang. Er zijn ooit statuten geweest maar geen mens die ze zich nog herinnert. Dafalgan Danira is ooit tegenkandidaat geweest. Ze is nadien een semester gaan ontluizen op Ibiza.Op eigen kosten! 

Het gesprek tussen de beide wereldleiders was kort en efficiënt, een zekere herverkiezing zal het gevolg zijn. Wat een standvastigheid! Theo zal nog wat moeten wachten op zijn nieuw kartel.

Terloops vroeg Bartje ook wat hij zou doen met zijn Sinksenfoortje, onze Voorzitter had hier ook de naburige Vrijstaat over geadviseerd. Bart wou het vieze russen testdorp verplaatsen om plaats te maken voor een paar molens en een smoutebollenkraam. Onze Voorzitter zei hem dat dit best niet gebeurde gezien de ernst van de sanitaire toestand. Hij adviseerde hem om de bonnetjes, jetons en flosjen zeker te valideren voor een volgende kermis, zo hebben de mensen iets om naar uit te kijken.

Bartje was dankbaar en inviteerde onze Illustere naar zijn stadje voor een bolleke Koninck eenmaal de virologen opnieuw aan de slag konden in hun vertrouwde labo’s. De gezondheidseconomen die mochten blijven ronddolen bij gebrek aan ernstig kantoor.

Belleman