Internationale samenwerking loont

We vroeger het ons hier al af waarom onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) soms vertrok met paardenbiefstuk naar de naburige vrijstaat Ternat. We hadden het niet altijd in de mot. Wie maalde erom, er liepen immers paarden genoeg in de Onafhankelijke, het ene al wat malser dan het andere. Maar nu blijkt dat de Voorzitter op die manier zijn internationale betrekkingen onderhield. Hij is beter in betrekkingen dan in zaken.

Gisteren kwam dan de verrassing via onze postbus. Mensen vreemd aan de Republiek vulden deze met witte omslagen en daarin… (nu hoor je tromgeroffel op de achtergrond) MASKERS!

Iedereen dacht eerst dat we collectief lid waren geworden van Open VLD + (vergeet de plus niet!) We hadden immers van Mies van de laatste nies gehoord dat deze partij in de buurstaat overgegaan was tot bedeling, maar enkel voor de blauwe leden. Bij ons leek het te gaan om een deel van de levering die via 747 was geland op de Bieshoop, de luchthaven van de buurstaat. De grote baas daar had zijn persoonlijke contacten ingeschakeld en zorgde zo voor een versnelling die het al slechte asfalt schroeide.

Iedereen content hier in de Republiek, zo een geste vergeet een dankbare bevolking niet snel. En ook belangrijk: onze Voorzitter kan even ophouden met de stiekeme leveringen van paardenbiefstuk. In de omslag van onze Voorzitter zat er naast een masker ook een briefje van de grote baas van de naburige vrijstaat: “We zijn overgeschakeld op tofu…”