Is er nog hoop voor Ternat?

Belleman geeft hierbij het persbericht van Luc Wachtelaer naar aanleiding van een belangrijke vergadering die hij had met het Agentschap Wegen en Verkeer in verband met de verkeersperikelen op de Assesteenweg.

"Hierbij het verslag van de meeting met agentschap wegen en verkeer .
Het was naar mijn inziens een zeer positief overleg met zeer positief resultaat .
Eerste agendapunt was de plaatsing van ANPR camera’s, Proximus en AWV en onze diensten doen plaatsbepaling zodat camera’s binnen de 4 maanden kunnen worden geplaatst in geheel de TARL zone en zodanig onze gemeenten een stuk veiliger worden en inbraken sterk gereduceerd zullen worden .
Het tweede agendapunt was de mobiliteit op onze Assesteenweg en de op en afritten van de E40
Wat werd met Agentschap wegen en verkeer overeengekomen?
1. Het agentschap wegen en verkeer maakt een simulatie van alle kruispunten en het rond punt op de Assesteenweg door hun eigen studiebureau ( geschatte kostprijs meer dan 50000 euro ) Zij nemen dit op zich en starten er direct mee.
2. Het agentschap wegen en verkeer onderzoekt of een rechtstreekse aftakking naar het winkelcentrum mogelijk is en gaat na in de simulatie op de kruispunten of het een oplossing kan zijn.
3. Agentschap wegen en verkeer gaat samen met onze diensten bekijken of een ventweg of extra rijstroken op de Assesteenweg mogelijk zijn
4. We plannen snel opvolgingsgesprekken .

De oppositie was uitgenodigd op dit overleg maar was niet aanwezig "
Tot dusver dit bericht van de burgemeester. De oppositie liet echter al weten dat ze niet uitgenodigd waren op dit overleg en dus volgens hen de laatste zin van het bericht niet klopt. Wie gelijk heeft, laten we bij deze in het midden.

Belleman