Jonge moeders aan de macht!

Bij Voor Ternat maken de jonge moeders de dienst uit. Jonge moeders aan de macht, het zou een mooie naam kunnen zijn voor een nieuwe partij?

Ines Swaelens kan het nog moeilijk wegsteken: (niet dat ze dat doet) ze gaat in zwangerschapsverlof, nog een drietal weken geduld. Timo Schoukens die voorheen al schepen was is normaal haar vervanger in het College, maar door de wissel van meerderheid (CD&V gaat verder met NV-A en VLD en wipt zo VT uit de meerderheid) vindt deze vervanging niet plaats. Timo blijft dus gewoon gemeenteraadslid.

In de gemeenteraad en OCMW komt Yaelle D’hoe in de plaats van Ines. Yaelle is een jonge dame die actief is bij Musikalo, de Vrijetijdsraad en het Ternatse AGB (beheer van de vrije tijdsinfrastructuur). Ze is aan de slag bij de VDAB waar ze jobcoach is van anderstaligen en inburgeraars. Het sociaal engagement is dus bij haar niet ver te zoeken.

Bijgaande foto toont Yaelle met haar kindje. Ines krijgt gezelschap van een rare kwiet bij de opening van het beweegpad aan de Ternatse geboorteboomgaard.

Belleman