Jullie zijn gewaarschuwd

“Bedankt Michel en Koen, komt in orde!” hoorde ik nog net onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) vanachter zijn imposante snor mompelen aan zijn internationale telefoon.

Blijkbaar hadden de twee leiders van de naburige vrijstaten ervoor gezorgd dat de weg die onze enclave doorkruist binnenkort een nieuwe deklaag krijgt (zie bijgaande brief van deze hoge instanties).

Toch maar normaal dat deze bevriende buitenlandse mogendheden deze werken voor hun rekening nemen wat onze voornaamste weg verslijt niet door het gebruik door onze inwoners maar door scheurende bolides uit het buitenland.

“In feite moet ik ook eens bellen naar Jef(ken) want die sloeber heeft dit dossier voor ons opgevolgd” voegde hij er nog aan toe. Goed om weten: onze Onafhankelijke denkt aan een wegentol voor buitenlandse gebruikers. 0,25 euro per kilometer is volgens onze Grote Roerganger een billijk bedrag. Een slim man hebben wij aan het hoofd van ORO: het buitenland doet de immense investeringen en wij innen het geld, je moet het maar gedaan krijgen!

Belleman