Kan dit?

Aan de heren Patrick en Stein van de lokale Delhaize

Geachte heren

Vorige week raakte ik mijn laatste haarspeldje kwijt, nog een reliek van mijn dochters die al jaren het huis uit zijn. Zoals jullie weten zijn de kappers dicht! Kunnen jullie het zich indenken na al die weken en met nog zoveel dagen te gaan: een haardos niet te beschrijven!

Het speldje was de oplossing om het haar uit mijn ogen te houden tijdens mijn schrijfwerk. Of dat haar nu in de weg hangt of niet het schrijfresultaat blijft hetzelfde: onnozelheidā€¦

Ik kwam al een paar maal langs om wat haarspeldjes te kopen. Ik moet dan van een vriendelijke meneer een ontsmette kar nemen en met deze grote mastodont de winkel rondtoeren tot het rekje van de speldjes. De eerste keer waren ze geplunderd door vooruitziende mensen. Vooruitziend dat weet ik niet maar in alle geval zij zullen nog kunnen zien. De tweede maal, opnieuw met die grote kar, werd ik door een bekende medewerker gewezen op een rood wijntje. Eenmaal buiten besefte ik dat ik de haarspeldjes vergeten was! De wijn maakte veel goed.

Volgende dinsdag zou ik opnieuw een poging ondernemen voor de aanschaf van deze hebbedingen. Kunnen jullie me laten weten of er voldoende voorraad is? Alvast bedankt.

Harige Belleman.