Къде мога да зареждам някъде

 Zei de toch wat anders ogende zware man tegen mij. Ik begreep hem niet direct, mijn Bulgaars is al een tijdje geleden, van toen ik eens een slechte yoghurt kreeg en de darmflora verstoord was geweest…Ik probeerde mijn Russisch, je weet nooit dat nonkeltje rode beer nog eens voor de deur staat: “Я ничего не понимаю”. Geen reactie. Toen deed hij het alom gekende teken van dorst, zijn vrachtwagen had drinken nodig, gezonde diesel.

Ik toonde hem de talrijke benzinestations op onze lieflijke Assesteenweg. Maar hij liet zich niet afleiden en hij dronk, symbolisch dan, zeker tien keer na mekaar. Ah, ik was mee, een pomp met groot debiet? De verleiding was groot om onze Bulgaar door te sturen naar de alomgekendeTernatseJupilergrootdebietpomp van Manu. Maar dat is in het centrum aan de mooie gele kast en met dit gevaarte niet te bereiken. Sorry Manu en Kris!

Ik probeerde hem nog uit te leggen dat het niet meer voordelig was sinds de invoering van de motorbrandstofdistributieapparatentaks, maar te laat. Hij leidde het beest al naar het water om de dorst te lessen! Misschien moeten de twee informateurs eens bij Belleman in opleiding gaan dan zullen ze weten hoe ze mensen naar het water leiden en hoeven we geen maanden meer te wachten op nieuwe belastingen.

Ik sprong gezwind op mijn fiets, de auto vergeet ik voor een jaar met de werken aan het afrittencomplex en wordt 30 meter verder tegengehouden door een meneer met een, je raadt het nooit, vrachtwagen.

“Trebuie, de asemenea, să realimentați?”, vroeg ik. “Doe maar gewoon ventje of nen toek op a bakkes!” zei de gespierde Antwerpenaar die ik verkeerdelijk voor een Roemeen had aanzien. Hij had een lekke band. Belleman stuurde hem naar Zellik… Sorry Verleyzen!

Die motorbrandstofdistributieapparatentaks is geen slecht idee. Ik kan daar toch geen ganse dag blijven staan om mensen alles uit te leggen en door te verwijzen. Die Bulgaar tot daar toe! Zo een taks kan tenslotte wat compenseren, die 750.000 Euro moet toch ergens gehaald worden. Hoe zou het trouwens zitten met die beloofde audit hierover?

Belleman