Kerstverlichting

Miek de communicatiefreak en onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) waren druk in de weer. Er was immers die morgen een belangrijke videovergadering en dan is het decor minstens even belangrijk als de inhoud. Ook de keuze van de onderliggende boxershort kan van belang zijn.

Onze Doorluchtige zou zich posteren voor het staatsieportret van zijn vader en grootvader, wat een grandeur! Zijn tweeloop, een erfstuk, zou hij achteloos naast zich zetten, net gepast in beeld. Niet dat hij dit wapen veel gebruikt maar het heeft toch een bepaalde zeggingskracht en reputatie zeker sinds hij er tijdens een vergadering eens een schot mee loste om zijn argument kracht bij te zetten. Frank de klusjesman heeft een week werk gehad om het stukwerk van de raadzaal te herstellen. Danira die net onder het onheil zetelde verloor haar natuurlijke sprankel onder het witte poederstof…

“Dag meneer” zo begon onze Roerganger. “Ben jij van de dienst die hier aan de toegang van onze Republiek het nieuwe verkeerscomplex met bijhorende driekleurige kerstverlichting heeft geïnstalleerd? Wel je kan terugkomen want die brol lijkt nergens op. Het verkeer loopt hier in de erwtensoep: ze rijden constant door het rood, ze blokkeren de kruispunten, de lichten zijn niet gecoördineerd! Noem het en het marcheert niet. Als je onze Onafhankelijke wil verlaten zie je drie keer groen verschijnen, als je geluk hebt kan je dan de Vrijstaat binnen. Leg jij het me neer keer uit manneke, en dat moet geen tien jaar duren zoals het bruggetje hier wat verder!”

Ondertussen had onze Leider al een paar keer liefkozend over de tweeloop geaaid, gelukkig dat Angèle de munitie achter slot bewaarde! Het manneke aan de andere kant beloofde de toestand te analyseren waarop onze Voorzitter zei dat hij zijn analyse ergens kon steken waar het zonlicht nooit scheen maar dat hij kon zorgen dat volgende week het probleem was opgelost. Einde discussie die gelukkig op afstand was verlopen. Het manneke beefde lichtjes bij het uitzetten van zijn videoscherm.

Miek die het nieuwe You Tube kanaal van ORO had getest tijdens deze meeting was tevreden. Niet minder dan 47 van de 48 inwoners hadden dit gesprek gevolgd, enkel Angèle was aan de afwas gebleven. Bij dergelijke digitale ontmoetingen, zeker als ze door allen kunnen gezien, is het belangrijk te weten wie meekijkt. Informele momenten dienen niet uitgezonden daar waakte Miek over. Hij wist immers dat dit voor onheil kon zorgen of erger voor de nodige spot. Stel je voor onze omnipotente Voorzitter zo te kijk zetten, ondenkbaar!

Belleman