Koetjesreep

Of was het koetjesreet?

Tijdens de laatste bestuursvergadering van onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) werden er knopen doorgehakt.

Onze doorluchtige Voorzitter besloot om na lange tijd opnieuw live te vergaderen in plaats van via het scherm. De uitnodiging werd gretig opgevolgd door de vijf “democratisch” verkozen leden, Danira op kop die helemaal terugkwam van haar buitenverblijf in Opalfene om de beloofde kriek en geuze niet te missen.

Als belangrijk punt stond de zelfvoorziening voor energie als eerste op de agenda. Rusland kon de boom in.

Onze Roerganger had zijn plan in een heuse presentatie gegoten. Het licht werd uitgedaan en een eerste dia toonde het achterwerk van de vier koeien van pachter Petrus waaruit via slangen het aarsgas werd opgevangen. Dit welriekende gas kwam in een drukreservoir (tweede dia) waar Angèle klaar stond met lucifers. De vlammen, geen vlammetjes, warmden een grote ketel op tot meer dan 100 graden (derde dia) die op zijn beurt het water naar de 13 (!) huizen van onze Onafhankelijke stuwde (vierde dia). Vernuftig! Nog nooit gezien!

Het zou onze Republiek een beetje oro’s kosten omdat de dieren speciale voeding nodig hadden om meer gas te leveren. In de zomer zou dit echter niet nodig zijn, kortom die prijs was te verwaarlozen, alle dure energiecontracten met buitenlandse firma’s konden naar het containerpark.

Zelfs Danira vond het geniaal, zeker na haar derde kriek van Girardin. Onze President zag dat het goed was terwijl hij in een vloeiende beweging het schuim van de geuze van zijn snor veegde. Zijn twee doorslaande argumenten bleven werkloos. Gelukkig maar wij haten immers oorlog en geweld hier op Overnelle, ook al liggen er loopgraven. Maar dat is een ander verhaal.

 

Belleman