Kom Piet!

Of is het Compeed? Het product dat je op voetblaren mag plakken en als een tweede huid alles herstelt?

De Jean-Marie, de West-Vlaamse brulboei en eminente dwarsligger in de politiek, had er een paar dozen van laten komen in alle formaten. Met een paar werknemers van Middelkerke waren ze volop bezig zijn voeten aan het behangen met het doorzichtige spul dat eerst behoedzaam op lichaamstemperatuur diende gebracht.

Dit laatste was geen probleem bij het aanschouwen van de burgemeester werden alle klevers als vanzelf voldoende opgewarmd en dus wat week. 32.000 stappen had hij gezet. Het was geleden van zijn periode in de betonfabriek…  Constant de lange dijk op en af dweilen om te zien of alles verliep zoals het hoorde op de eerste terrassen van het land!

Hij was verantwoordelijk voor al die tafels want de horecamensen hun huurcontract was voorlopig opgeschort. Tevreden stelde hij vast dat alles verliep zoals het hoort, zijn talrijk aanwezige politiemensen en gemeentepersoneel met spuitbussen konden het beamen.

Terwijl zijn rechterwijsvinger ook een tweede huid kreeg wegens het veelvuldig hanteren van de spuitbus, stak hij de middenvinger van de linkerhand de hoogte in. Het was niet richting ‘t zeetje, maar richting binnenland, richting Brussel. Hij had het weer geflikt!

Iemand Gouverneur Decaluwé nog gehoord?

Belleman