Lichtend pad

“Sendero luminoso” zegt onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) want hij is een internationalist die zijn talen spreekt. Doelend hiermee op de communistische beweging in Peru die menig toertist al wat vlugger heeft doen stappen op het Incatrail naar Matchu Pitchu.

Maar eigenlijk verwijst hij naar de oplichtende triomfboog verkeerslichten, nieuw geïnstalleerd aan de ingang van de Republiek. Het bovenste verdient nog wat snoeiwerk aan de bomen voorleer het echt zichtbaar zal zijn. Of misschien wachten ze tot ze vanzelf afwaaien, kan ook? De takken, niet de lichten!

De lichten moeten dienen om het zwart punt aan het op- en afrittencomplex veiliger te maken, de verleende grandeur nemen wij er graag bij. Blijkbaar is de verlichting van in de ruimte te merken door de mannetjes die rond de aardkloot cirkelen in afwachting van hun tocht naar Milky Way en Mars.

Onze Voorzitter gebruikt niet graag het begrip zwart/wit, het heeft een kwalijke bijklank in verhitte tijden met ieder zijn groot gelijk. Hij gebruikt liever de kleur rood, zijn kleur van jaren geleden toen er nog veel rood was en men mekaar nog aansprak met kameraad. Nu zijn het meer de schakeringen die overheersen. Van licht rood over “mateke” tot donkerrood.

Rose is aan onze viriele Voorzitter ook niet besteed, getuige hiervan de voorkant van zijn druk bewonderd standbeeld. Rosé daarentegen gaat er wel in, zeker bij warm terrassenweer en dan flink gekoeld. Soms komt er veel in het glas zodat onze Voorzitter dan telkens inzet met “Ontwaakt verworpenen der aarde…” tot een dwingende maar niet mis te verstane blik van zijn Angèle hem doet beseffen dat hij zijn manieren moet houden. Stel je voor dat ze dit zouden filmen en op Twitter plaatsen, zijn politieke carrière zou vlug gedaan zijn!

Kortom onze Illustere is tevreden met de lichtjes, het vestigt nog meer de aandacht op onze prestigieuze entree van de Onafhankelijke en kan voordelen opleveren bij mensen op zoek naar een boeiende staycation. Hier brandt de lamp, laat ons zeggen? In drie kleuren dan nog, maar geen zwart of wit.

Belleman (een beetje verblind)