Loemekse koers viert vijfde verjaardag op Loemek kermis

Reeds voor de vijfde maal slagen Kevin Ravets en echtgenote Ginny er in om de Loemekse koers rond te krijgen . Met veel dank aan de talrijke sponsors die het geheel blijven ondersteunen. Voor deze verjaardag is er een extra tombola voorzien met als hoofdprijs een fiets, ter beschikking gesteld door “Veloo” aan het Ternatse station.

Voor Kevin en echtgenote is deze organisatie een ware passie, zonder hun volharding was er geen koers met de Loemekse kermis. Ze zijn dan ook terecht fier.

Zaterdag 20 juli worden er ronden gereden van 6,4 km voor de grote prijs Issy Callaert voor dames en jeugd. Juniores vertrekken om 13 u, nieuwelingen een half uurtje later. Hier is een prijzengeld van 550 euro voorzien.

Elites zonder contract en U23 volgen om 15u30 voor de grote prijs Acodak. Hier bedraagt het prijzengeld 700 euro.  Inschrijven kan de dag zelf vanaf 10u45 in café de Nachtmis in Lombeek centrum.

Zondag is er de fameuze patattenkoers voor renners zonder vergunning. Heren 45 + en dames starten om 14u30. De ronden zijn hier 1,7 km lang. Heren – 45 volgen om 16u45. Ook hiervoor de dag zelf inschrijven in café de Nachtmis vanaf 13u.

Ook op zondag is er de speciale “fritrit” om 16u. Vanwaar deze naam komt dient u even te vragen aan Ronny van frituur Loemek… Prijzen voor deze patattenkoers variëren van een zak aardappelen tot verrassingspakketten met electrotoestellen. Tussendoor worden er ook nog premies gegeven o.a. flessen cava. Iedereen die een beetje getraind is mag die namiddag deelnemen. Zo weten ze wat ze kunnen eten de week nadien: patatten of beter nog fritjes van Loemek…

Deze koers vullen mee het programma van Loemek kermis. Café de Nachtsmis, de spil van dit feest, organiseert zo op zaterdag  optreden met Bart Kaëll, Cluzo, Gene Thomas, Mama’s Jasje en discobar Tartaar. Het geheel wordt nog aangevuld met kermisattracties en een eierworp.

Het worden opnieuw drukke dagen rond de kerk van Loemek!

 Belleman