Magere Hein

Onverbiddelijk komt hij langs. Bij iedereen.

Geen mooie gedachte daarom bannen we ze liefst uit onze leefwereld.

Het laatste jaar is dit moeilijk geworden. Deze morgen hoorde ik op de radio dat er meer dan 20.000 mensen overleden waren aan corona, tot nog toe…

Alle inwoners van Ternat, Wambeek en Sint-Katharina-Lombeek zijn al overleden plus nog eens 4.000 extra! Als je denkt aan al dat onnodig lijden in ontelbare families en vriendenkringen…

Wie nog wat jaren voor de boeg had is plots weg. Leven en dood, de al smalle grens vernauwt. Tijdens de eerste golf hoorde je niet direct overlijdens in de onmiddellijke kring. Nu was het anders, kijk maar eens rond.

Sommigen denken: het was vooral de bevolking boven de 75 jaar oud die overleed. Klopt, maar er zijn altijd ook anderen: broers en zussen, jonge vaders en moeders. Steeds iemands kind.

Mensen die nog egoïstisch alles blijven doen alsof het beestje niet bestaat, iedereen ergert er zich aan. Is het de fout van al die mensen die de maatregelen blijven toepassen, hoe zwaar dit ook valt? Ik dacht het niet. Terug uit een rode zone en zich niet laten testen? Wie heeft de lef om me daarop aan te spreken? Onaantastbaar wordt soms snel ontroostbaar.

Daarbij beeld je even in: als je zelf 75 wordt dan wil je toch niet meer verder leven…?

Belleman