Maridaiza

Eerst had onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) gekozen voor de naam Paridaiza maar die naam bestond blijkbaar al. In het kader van voortschrijdend inzicht en emancipatie werd de pa vervangen door ma. Je vindt onze beestentuin op de rechterkant als je van aan de nieuwe verkeerslichten de Onafhankelijke binnenrijdt.

Je zou het onze republikeinse inwoners niet aangeven maar hier wordt normaal veel gereisd. Iedereen bracht van zijn reis wel eens een beest mee voor Maridaiza. Dierenrechtenartiesten ga je in de ORO echter niet vinden. Onze Voorzitter vindt dat ze eerst moeten slagen in een examen over de mensenrechten vooraleer ze zich dierenrechtenartiest mogen noemen.

Zo zitten er ook twee wolven, Romulus en Remus, die Frank meebracht uit Rome. Het zijn brave dieren, we zoeken nog een vrouwtje voor hen. Belleman zelf bracht van zijn trips naar Athene al een paar keer een uil mee, het symbool van de wijsheid. Blijkbaar waren die van ons niet zo slim want ze gingen telkens vliegen. We hadden ook een echte Aussie dangoeroe met zak! “All these animals are dangerous” stond er op de winkel waar Simonneken hem gekocht had. Een louche beet van een Peruviaans katje, ongevraagd achtergelaten door een toevallige passante, heeft onze bijna dol geworden dierenarts doen wanhopen voor de springende buidel. Maar kom de dangoeroe kan weer miauwen.

Danira had vanop haar reis naar Bergen (Mons maar dan in het Noors) een heuse walvis meegebracht. Het aquarium was gelukkig groot genoeg voor Moby Dick. Dit laatste woord is voor het visje gepast. Mensapen lopen er ook rond. Zij staan in voor de verzorging en het tijdig eten geven.

Onze Voorzitter had ook eens beestjes meegebracht vanuit een ver land! Danira had het gemerkt toen hij op zijn bordes stond, onze Voorzitter is de enige in de Onafhankelijke met een bordes, en hij ergens aan het krabben was. Zijn Angèle onderwierp hem nadien aan een gênante controle. De beestjes hadden al gezorgd voor verdere voortplanting en vormden een spoor van etterende zweertjes. Geen paniek, onze dierenarts had ook hier de oplossing. Een delicate scheerbeurt en wat kopersulfaat verder was het probleem bijna opgelost en Angèle voor maanden gerust.

Dus onthouden: als je van de lichten komt aan de rechterkant. Gelieve de dieren niet te voederen!

 

Belleman