Meer blauw…

achter de voorruit! Jullie hadden gedacht: op straat, geef toe.

Ik bedoel hier de blauwe parkeerkaart een geliefd kartonnetje in ons Ternat, waar we aan gewend zijn geraakt. In bepaalde zones patrouilleert een “portrettentrekker” die je een bon bezorgt: 15 euro. Je kan er zelf geen parkingplaats voor aanleggen en witte strepen trekken. Buiten deze zones zou hinderend parkeren een GAS-boete opleveren van 60 euro, maar dat moet ik nog eens uitvlooien.

Vergeet je die 15 euro te betalen, komt er een bedrag bovenop, wat na een tijd nog eens kan verhoogd worden aldus de mensen van OPC. Het parkingbedrijf beheert naast in Ternat nog in 42 andere Vlaamse steden en gemeenten de parkeerfaciliteiten. Niet alleen openbare zones maar ook gesloten parkings. Vanaf april 2018, na een gewenningsperiode van waarschuwen, kwamen de eerste tickets onder de ruitenwissers. In dat jaar bracht dit in het totaal 61.050 euro in het laatje, waarvan spijtig genoeg maar 16.918 euro in de gemeentekas, de rest zijn de exploitatiekosten. Ze waren dan ook met drie meneren om de uitleg te geven op de gemeentelijke commissie.

Over de eerste tien maanden kwam er al 62.582 euro binnen, de afrekening komt op het einde van het jaar.

234 nummerplaten kregen meer dan twee bonnen, één persoon kreeg er zelfs 21 opgeplakt op tien maanden tijd. Iemand die specialiseert in de parkeerkunde? Of iemand met de plaat A1? Als het iemand is die graag op de foto staat kan ik hem “De Fotograaf” aan het station aanbevelen. Het is goedkoper en de foto’s zijn veel geslaagder.

In een vlaag van onmenselijke goedheid schrapte het bedrijf ook 36 bonnen (1,1 %) wegens terechte opmerkingen van de “klant”. In ieder geval dient de vordering betaald. Wie denkt dat men een slecht geheugen heeft bij OPC, krijgt op termijn de deurwaarder aan de deur met bijhorende kosten. Dus betalen zou ik zeggen, veel goedkoper! Het grootste aandeel wordt in Ternat geïnd op de Markt en de Statiestraat. Daar komen de grootste “vergeetkousen”?

Belleman (vanuit de onafhankelijke republiek Overnelle, zonder parkeerreglement)