Meer dan 5000 euro voor “Kinderkankerfonds”

19 December was een hartverwarmende avond voor Ternat. Een jaar lang had initiatiefneemster Fien Monsieur erover gebrainstormd samen met Lieve Van Strijthem. Samen zochten ze medestanders voor “Angels for Angels”.

Fiens idee om een benefiet avond te organiseren voor “vzw Kinderkankerfonds” werd een voltreffer. Een overvolle Sint-Gertrudiskerk met enthousiaste cultuurminnaars kunnen dit getuigen.

Fien had geen moeite gespaard om tal van kunstenaars rond zich te scharen. Haar vrienden en collega’s ceramisten ontwierpen beelden rond het thema “Angels”.  In het muzikale luik kwamen die andere “Angels” aan bod: leerlingen uit de balletklassen van de “Kunstacademie August De Boeck” dansten op muziek gebracht door harmonieorkest “Musate”. Deze meisjes waren de figuurlijke vertegenwoordigers van minder fortuinlijke kinderen die moeten vechten tegen de verschrikkelijke ziekte.

Tijdens de pauze konden 361 aanwezigen van een glaasje genieten in een geïmproviseerde bar buiten de kerk.

Michael Heaven en zijn Unlimited Strings sloten de avond af.

 

Een woord van dank aan alle vrijwillige medewerkers is hier op zijn plaats: Eredeken De Ridder en zijn parochieploeg, Kunstacademie August De Boeck, Musate en presentatrice Ann Platteau. De organisatoren willen ook toenmalig Schepen Rutger Belsack bedanken die dankzij een gulle gift van 1200 euro de opbrengst op 5064,15 euro bracht.

(Foto: Guido VC)

 

Belleman